recept: Kaszás aprópecsenye, Kifőzde
Kaszás aprópecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

35 dkg sertéstarja,
10 dkg kolozsvári szalonna,
10 dkg füstölt szalonna,
20 dkg cserkészkolbász,
2 szem húsos paprika,
2-3 szem lukullusz paradicsom,
1-2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 kg krumpli,
só, bors, pirospaprika, zsír, olaj


A húst megmosom, megtisztítom, kisujjnyi csíkokra vágom. A kolbászt megmosom, felkarikázom. A kolozsvári szalonnát gyufaszálnyi hasábokra, a füstölt szalonnát apró kockákra darabolom, a megtisztított hagymát kis kockákra vágom, a fokhagymagerezdeket hajszálvékony szeletekre és lesózom. A paprikát és paradicsomot megmosom, kicsumázom, felkockázom.
A szalonnákat kevés zsíron pirosra sütöm, beleteszem a hagymát és üvegesre párolom.
Hozzáadom a húst, addig sütöm, míg kifehéredik, megszórom pirospaprikával, beleteszem a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Megsózom, megborsozom és kevés vízzel, fedő alatt, kislángon puhára párolom.
Közben forró zsír és olaj keverékén megsütöm a krumplit.
Ha a hús puha, belekeverem a kolbászt és lesütöm zsírjára. (Ha éppen nem kapok cserkészkolbászt, veszek jobbacska debrecenit.) Ezután összekeverem a krumplival és úgy tálalom.
Savanyúságnak kovászos uborkát vagy savanyú dinnyét adok hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: kovászos uborka
 savanyú dinnye
 sültkrumpli

Forrás: Éttermi emlékek alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2009.11.17.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 15:33:21 - 4.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez