Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||
35 dkg sertéstarja, 10 dkg kolozsvári szalonna, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg cserkészkolbász, 2 szem húsos paprika, 2-3 szem lukullusz paradicsom, 1-2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 kg krumpli, só, bors, pirospaprika, zsír, olaj |
A húst megmosom, megtisztítom, kisujjnyi csíkokra vágom. A kolbászt megmosom, felkarikázom. A kolozsvári szalonnát gyufaszálnyi hasábokra, a füstölt szalonnát apró kockákra darabolom, a megtisztított hagymát kis kockákra vágom, a fokhagymagerezdeket hajszálvékony szeletekre és lesózom. A paprikát és paradicsomot megmosom, kicsumázom, felkockázom. A szalonnákat kevés zsíron pirosra sütöm, beleteszem a hagymát és üvegesre párolom. Hozzáadom a húst, addig sütöm, míg kifehéredik, megszórom pirospaprikával, beleteszem a fokhagymát, paprikát, paradicsomot. Megsózom, megborsozom és kevés vízzel, fedő alatt, kislángon puhára párolom. Közben forró zsír és olaj keverékén megsütöm a krumplit. Ha a hús puha, belekeverem a kolbászt és lesütöm zsírjára. (Ha éppen nem kapok cserkészkolbászt, veszek jobbacska debrecenit.) Ezután összekeverem a krumplival és úgy tálalom. Savanyúságnak kovászos uborkát vagy savanyú dinnyét adok hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|